+31 23 53 11 061
contact@fh-advocaten.nl

Frans Fonville

Frans Fonville

Frans Fonville

Frans Fonville is in 1981 aan de Universiteit van Amsterdam afgestudeerd met als keuzevak Vreemdelingenrecht. Sinds 1983 werkt hij als advocaat. Frans Fonville is begonnen in de algemene praktijk, maar het vreemdelingenrecht bleef aan hem trekken. Sinds 1990 richt hij zich dan ook op het bijstaan van buitenlanders die problemen hebben met het verkrijgen of behouden van verblijfsrecht in Nederland. Vooral voor vragen die betrekking hebben op het Europees migratierecht (Europese verblijfskaarten, Schengenvisa) bent u bij Frans Fonville aan het juiste adres.

Mr F. Fonville heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd rechtsgebied geregistreerd:

  • vreemdelingenrecht, sub rechtsgebied: vreemdelingenbewaring.

Op grond van deze registratie is hij  verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op het hoofdrechtsgebied.

Naast zijn werkzaamheden bij FH advocaten, is hij docent bij Opleidingen Sociaal Recht (OSR) te Utrecht, auteur van de Best Practice Guide Vreemdelingenbewaring (Boom Juridische Uitgevers), co-auteur van ‘Europees Migratierecht’ (SDU) en annotator van uitspraken in verschillende juridische tijdschriften. Hij is lid van de Specialistenvereniging Migratierechtadvocaten.