+31 23 53 11 061
contact@fh-advocaten.nl

Frans Fonville

Frans Fonville

Frans Fonville

Voor vragen aangaande het Europees migratierecht (Europese verblijfskaarten, Schengenvisa) bent u bij Frans Fonville aan het juiste adres. Frans Fonville is zijn loopbaan begonnen in de algemene praktijk, maar het vreemdelingenrecht bleef aan hem trekken. Sinds 1990 houdt hij zich dan ook vooral bezig met het bijstaan van buitenlanders die problemen hebben met het verkrijgen of behouden van verblijfsrecht in Nederland.

Frans Fonville is in 1981 aan de Universiteit van Amsterdam afgestudeerd met als keuzevak Vreemdelingenrecht. Werkzaam sinds 1983. Naast zijn werkzaamheden bij FHK advocaten is hij onder andere docent bij Opleidingen Sociaal Recht (OSR) te Utrecht, auteur van de Best Practice Guide Vreemdelingenbewaring (Boom Juridische Uitgevers), co-auteur van ‘Europees Migratierecht’ (SDU) en annotator van uitspraken in verschillende juridische tijdschriften.

Hij is onder meer lid van de Specialistenvereniging Migratierechtadvocaten.

Frans Fonville zal vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd in de loop van 2024 zijn praktijk beëindigen . Hij neemt daarom geen nieuwe zaken meer aan. Niettemin is hij voorlopig nog gewoon op kantoor bereikbaar.